luni, 12 octombrie 2009

Acum chiar că a venit. Toamna.

Arată ca într-o duminică mohorâtă de toamnă, când ploaia, temperatura scăzută te ţin in casa, la căldură, în faţa unui film vechi şi îndrăgit. Dar ei nu sunt mohorâţi, cum nici duminica asta n-a fost, sunt doar obosiţi după câteva ore de alergat sub soare-unii şi de la febra unei răceli obişnuite-alţii. Aşa că ideea de a vedea împreună un film a fost primită cu bucurie.

Au început să urmărească filmul concentraţi, în poziţii destul de incomode aş zice dar spre sfârşitul filmului s-au mai relaxat:















Dar azi e luni şi a venit toamna cea friguroasă şi ploioasă. Nu e încă prea frig dar Felix aşa simte, e şi normal dacă ai temperatura corpului mai ridicată decât normal. Şi dacă mai trebuie să şi ieşi de unu, două, trei ori din casă astăzi.

Alina îi enumeră lui Felix trei motive pentru care zice ea că nu e "babă" aşa cum i-a spus piticul că ar fi. Zice ea că 1-babele sunt mici de statură, 2-babele sunt cocosate şi 3-babele au păr puţin. Felix nu pare convins de argumentaţia Alinei, eu râd cu Horica de ea şi îi recomand să se uite în oglindă.

Kiti s-a întors de la şcoală în blugii lui Horică, ai ei s-au udat, o pereche, sambata si s-au umplut de zgura, cealalta, duminica, arată cool aşa largi cum îi vin. Azi nu i-a plăcut la ora de sport, au aparate de fitness şi Alina zice că a insistat prea mult să o ţină pe nu ştiu ce steper. Mi se pare foarte fain că au aşa ceva în şcoală. Chiar de asta are Kiti nevoie acum, că vine frigul. Poate învăţa şi să pedaleze până la urmă. Din păcate n-am mai făcut excursii cu bicicletele de 3 ani timp în care Kiti a crescut şi nu mai încape pe scaunelul de pe bicicleta lui tati. Acesta este al lui Felix acum.

Felix nu mai e câine, acum e pisică. Dar a rămas cu freză de câine. Deci e o pisică cu freză de câine. Şi se deplasează, cum altfel, în patru labe. Miau-miau, pisica vrea apă, miau-miau, pisica a văzut o "viermitate" sub scaun, varianta ei, a pisicii, pentru vietate. Am reuşit doar să zăresc viermitatea, avea multe picioare (nu le-am numărat dar ştiu că sunt opt fiindcă era un păianjen) cu care a fugit agil printre cărţile din bibliotecă.

Azi-noapte am dormit o oră pe jos, pe elanul de pluş de la Ikea, la picioarele patului lui Felix, cu o mână printre gratiile lui să-i susţină scutecul umezit pe fruntea băiatului fierbinte. N-a fost rău dar nici bine. Şi mă mai doare şi-n cotul drept de la o mişcare greşită de ieri de la tenis.

Şi Horică a început "Robin Hood" deşi nu terminase încă "Marile speranţe". Pe care n-o mai găseşte.

4 comentarii:

alina spunea...

Si la voi raceala asta uracioasa? Sanatate multa! Si spor la pedalat lui Kiti! :)

MihaelaMaria spunea...

multumim, alina! felix a avut aproape doua zile febra cu temperatura mare dar acum e bine deja

eu spunea...

aproape toata tara cred ca e racita:) sanatate, deci! si veselie, ca ajuta sa treaca bolile grabnic

MihaelaMaria spunea...

multumesc, de atat veselie am uitat de raceala lui Felix si cand ne-am amintit de ea am observat ca deja trecuse:)!