miercuri, 15 iulie 2009

Ochi si urechi


Mi se întâmplă şi mie câteodată. Îmi pun ochelarii de soare şi...vorbesc mai tare ca de obicei. Sau cel puţin aşa mi se pare.

Kiti s-a gândit să-mi aducă ochelarii de soare de pe frigider. Mersi, Kiti! Vrei să îi pun la ochi? Uite, îţi place? Nu-mi răspunde dar probabil dacă ar face-o ar spune nu, pentru că ii ia de pe nasul meu cu o mişcare sigură şi hotărâtă. Îi vrei tu? Ştiu că nu îi vrea, din păcate nu ţine nimic pe cap niciodată, cu atât mai mult peste ochi. Totuşi îi pun ochelarii mei pe ochii ei, aceştia par uriaşi pe fătuca ei mică şi albă. Îi ţin uşor mâinile în mâinile mele, chipurile în joacă, de fapt vreau să văd ce face. Şi face. Altceva, ceva la care nu m-am gândit. Începe să vorbească. Nefuncţional pentru exterior, absolut cu scopul de a scăpa de ochelari pentru interior. Dar, surpriză! Kiti nu vorbeste oricum ci vorbeşte cu voce tare. Da' tare! Mă entuziasmez şi o bombardez cu multe întrebări. Îşi menţine volumul ridicat la fiecare răspuns. Ha, ce chestie!

Gata, îşi eliberează mâinile din închisoarea mâinilor mele şi le duce un pic nervoasă spre ochelarii de pe nas. Îi ia şi îi aruncă. Cu sonorul la minim. Păcat că nu putem face lecţiile de verbalizare cu ochelarii de soare pe nas!

ps: poza e de pe vremea cand tinea ochelarii pe nas. chiar daca intr-un fel mai...ciudat!

8 comentarii:

alina spunea...

Nu-ți rămâne decât să încerci să-i pui (și să-i ții) cât mai mult și mai des ochelarii pe nas!
Probabil că din spatele lor se simte protejată?

MihaelaMaria spunea...

nu cred ca despre protectie e vorba, ci despre faptul ca i se atenueaza si diminueaza senzatia data de vedere, ochelarii fiind inchisi la culoare, si creste compensatoriu vocea. n-ar fi insa deloc rau sa ii punem mai des, la fel si cu o palarie/sapca.

Anonim spunea...

luca a spus cand i-am pus prima oara ochelari de soare "elle est partie la lumiére":-))
poate ca "plecarea luminii" a determinat-o si pe ea sa-i arunce:-)

Anonim spunea...

si fara legatura neaparata cu subiectul articolului,de ce te intereseaza autismul?adica ma intereseaza si pe mine!daca vrei putem vorbi pe tema asta si nu numai intr-o zi!
id-ul meu pe mess:
imaginaus@yahoo.com

MihaelaMaria spunea...

pai, Luminitza, a inceput sa ma intereseze cam de dupa varsta de un an a lui Kiti. de ce? pt ca asta e diagnosticul ei:autism.

nu as spune nu, nu plecarea luminii este motivul pt care kiti arunca ochelarii, ci sunt foarte deschisa si interesata de orice idee pt ca descifrarea tuturor semnelor pe care kiti ni le da este un mare challenge.
si fiindca autismul are legatura cu diverse tulburari senzoriale ideea ta (venita de la Luca) imi pare cel putin interesanta!

Ileana A. spunea...

dar de ce nu puteti sa faceti lectiile de verbalizare cu ochelarii pe nas? noi facem si cu peruca in cap daca e motivata Maria. nu glumesc ! :)

MihaelaMaria spunea...

ileana, nu avem probleme sa tinem lectiile stand in cap daca e cazul :), insa kiti nu tine ochelarii pe nas, ii arunca imediat.

Ileana A. spunea...

aha, am priceput.