miercuri, 23 aprilie 2014

Mă temeam că-mi pierd apetitul pentru scris, însă, vrând să-i urez lui Felix George La mulți ani, îmi regăsesc seninătatea și, mai ales, bucuria de a da drumul la vorbe, îți imaginezi, cred, cum stă treaba, titlul ăsta interminabil stă mărturie pentru dragul de care zic, dar titlurile nu sunt făcute să spună explicit lucrurile, de aceea îl declar terminabil, dar asta este o capcană, nu spun, nu, despre ce e vorba...

Cât fac 20 împărțit la 12, cum adică unu virgulă, dar nu pot să le rup, fiindcă mă murdăresc pe mâini, aaa, da, mai este și miss, și doamna de engleză, eu mi le țin pe cele albastre, fără nimic. Cu cutia de douăzeci de ciocolățele Merci în ghiozdan, pleacă alergând din parcare până în clasă, îi place să ajungă primul mereu, fără să facă în general vreo obsesie din a fi primul, însă a ajunge primul în clasă, încă înaintea învățătoarei, îi dă o liniște aparent inexplicabilă, dar care înseamnă că nu trebuie să își înfrângă timiditatea, fiindcă, îți mai amintești, mami, când băiețelul x a râs de mine când am întârziat, iar el nu știe încă să reacționeze cu lejeritate când se râde de el, cum ziceam, cu ciocolatele pe care le va oferi celor ce vor vrea să îl felicite de ziua de nume, un mic George, Felix George, ce apare în primplan doar astăzi din toate cele peste treisute de zile ale anului și câteodată, tot mai rar, când Awina Shashe îl strigă, Felix George, așa, de drag, imitându-l de pe când era el mic-mic și sfătos, de-și dădea tot numele, atunci când se prezenta, fiindcă așa este frumos, nu-i așa? Pentru că spun mai sus, citându-l pe Felix, ciocolate 'fără nimic', îmi vine în minte preferința tuturor copiilor noștri pentru alimente cât mai independent gătite, fără prea multe adaosuri, orezul trebuie să fie orez fiert în apă cu sare, atât, pizza lui Horica trebuie să fie, iată, tot 'fără nimic', de fapt expresia este deja celebră în familia noastră, pizza fără nimic, Kiti, precum frații ei, preferă iaurturile 'fără de-alea' prin ele, tot cum băieții mănâncă pâine cu unt și cu gem de căpșuni numai după ce aleg căpșunele cu furculița și le dau de-o parte, iar Horica filozofeaza o jumătate de oră, dacă trebuie, pe tema stridenței insuportabile a îmbinării alunelor sau a altor ingrediente asemenea cu ciocolata. Poza de mai jos, ca o ciocolată nearmonioasa cu cremă sau, mai în ton, ca numele George pentru Felix George, este vălul ceții deasupra răsăritului promițător al zilei sfinte de astăzi. La mulți ani!


2 comentarii:

Anonim spunea...

La multi ani pt Felix George, preferatul meu (ca e tare zimbaret si seamana cu baietelul meu de 8 ani jumate, care in fiecare poza ride sau se strimba haios) si care are toate datele sa creasca frumos si sa fie un barbat de nadejde (cum mai saptaminile trecute spunea despre tine!). Sa va traiasca toti si numai bucurii sa va aduca!!! (doina)

MihaelaMaria spunea...

Multumesc, Doina, sa ne traiasca sanatosi!