vineri, 31 ianuarie 2014

Soare

Așa cum nu poți să le ai pe toate, nici dimineața asta nu le are pe toate, însă le are pe aproape toate. Ninge, este ger și un soare atât de strălucitor încât mă dor ochii. Începe vacanța. Asta se simte de două dimineți încoace - ne trezim cu întârziere, fiindcă ne uităm seara la filme, ca-n zilele de vacanță. Aseară, înainte de culcare, obosită fiind, am scos din trusa de medicamente, pentru degerăturile lui Horica, Fitoroid în loc de Locoid, iar terminațiile identice ale celor două nume n-au contat câtuși de puțin. Am râs amândoi, Horica temându-se, mai mult în glumă, să nu îi crească niște hemoroizi pe gambă. N-o să-i crească, cel puțin nu pe gamba dreaptă, pe care am uns-o cu hidrocortizon. Cum spuneam, nu poți să le ai pe toate, în cazul lui Horica, cu atât mai bine. Leziunile băieților se vindecă bine, ceea ce e bine, în vederea zilelor de schi. Pentru asta le-am cumpărat băieților izmene, să le protejeze bine gambele sensibile. Când să plătesc, am observat că îmi lipsea un leu ca să pot să obțin o reducere, de aceea vânzătorul mi-a sugerat să cumpăr niște agrafe de păr pentru fetiță. Am simțit nevoia să fabulez, i-am povestit băiatului de la casă, pe care l-am văzut fâstâcindu-se în fața mea, că fetița este o adolescentă rebelă, care, fără să fie hipsterita, a ținut morțiș să se diferențieze de toate moțatele din jur, tunzându-se chiar aseară periuță, așa că, ce să fac eu cu agrafele de păr? Vânzătorul a adus un argument nepotrivit, semn că nu a înțeles ce-am spus, deși m-a ascultat, provocându-mă să realizez cât de colorat e raionul pentru fete. I-am zâmbit, el a răsuflat ușurat, oferindu-mi, de data asta potrivit, o pereche de șosete până la genunchi, semn că ceva-ceva a înțeles totuși. Izmenele sunt pe placul băieților, iar adolescenta rebelă așteaptă primăvara, ca să-i crească părul.




2 comentarii:

Alina Diaconescu spunea...

Clar comportament de adolescenta rebela ...pun pariu insa ca e la fel de frumoasa Kiti si tunsa scurt. Sa fiti veseli si sanatosi!

Alexandra spunea...

Va doresc vacanta placuta la ski! Sa stii ca hipsteritzele rebele poarta agrafe si in par scurt :-) (eu cel putin asa as fi facut acum 30 de ani :-)