joi, 30 ianuarie 2014

Intimități în vârful picioarelor

Ce se vede în poza de mai jos nu este un câine vânat și transformat în covor, așa cum am crezut eu și, nefericit, i-am împărtășit autorului desenului, ci este un câine Husky fioros, care se ridică în două labe ca să insufle spaimă în jur și, după amănuntele neexplicate ale desenului, cu siguranță pentru încă alte motive precise. Felix se află încă sub stăpânirea romanului abia terminat de citit. Când mi-a dăruit desenul, m-a lins pe obraz, iar eu mi-am exprimat nemulțumirea. Mi-a promis că va încerca să mă lingă mai finuț.

Fără zăpadă câteva zile, băieții experimentează, de data asta amândoi, aceleași degerături superficiale pe gambe de atunci, de aceea desenează sau se joacă. Mă rog, se mai și tachinează, de exemplu, Horica îl pârăște pe frate-său că l-a scuipat în cap (ca să-i atragă atenția, presupun), iar Felix îl ironizează, 'ce să spun, domnul Sensibilitate!'. Pe de cealaltă parte, fără păr câteva săptămâni, Kiti a căpătat zilele astea atâta entuziasm pentru smulgerea firelor de păr, încât mi-a șters ultima fărâmă de milă pentru părul ei, tot mai frumos pe măsură ce se lungește și se ondulează, ca să i-l tai scurt-scurt fără regrete.

A mai nins puțin, iar vântul a aruncat zăpada pe aleea de intrare în casă. Acum, ca să intrăm sau să ieșim din casă, ne strecurăm în șir indian pe o cărăruie îngustă, cu margini înalte, săpată prin zăpada înghețată. Pare ușor aventuroasă imaginea semitunelului din zăpadă, iar când îl traversează băieții noștri, chiar devine o mică aventură, din cauza dermatitei ce le-a afectat gambele.

Horica a observat că sora lui îi răspunde diferit atunci când îi cere să-l îmbrățișeze, în funcție de cum își formulează cererea. Dacă îi zice doar 'imbratizeaza-mă', cu un 'fato' ironic, pentru deliciul audienței, în coadă, atunci Kiti își încolăcește brațele lungi în jurul gâtului lui Horia și stă în îmbrățișare câteva secunde bune. Dacă, în plus, Horica îi cere, nu numai o simplă îmbrățișare, ci una pasională, 'imbratiseaza-mă cu pasiune, fato', atunci Kiti se ridică pe vârfuri, așa încât strângerea brațelor ei să devină mai puternică. Uneori se întâmplă să îl strângă cam tare de gât. Ambii testează niște limite.






2 comentarii:

Laura spunea...

Dupa desenul cu broasca testoasa, am privit ceva mai critic (cu ochi de critic, vreau sa zic) desenele lui Felix si chiar cred ca are talent la desen: vezi, spre exemplificare, coada, labele si botul lui Colt Alb, cel tolanit pe covor (nu drept covor) :)

Alexandra spunea...

'caine vanat si transformat in covor'...c'mon?! :-)