sâmbătă, 7 decembrie 2013

În așteptarea Crăciunului- 7 decembrie

Am avut noroc, am dat mâna cu fiecare și m-am prezentat, 'sunt mama lui Horia', ceea ce m-a scos instantaneu și ușor din anonimatul firesc universal, 'ah, da', apoi am atins cartea cu degetele, încă nu o făcusem, am apropiat-o deschisă întâmplător de nări, ca să îi savurez aroma dulceagă de hârtie imprimată, nu mi-am putut defini senzațiile, de obicei mă reechilibrez emoțional în spații mai blânde decât cel hipersenzorial în care ne aflam, oricum suma simțirilor îmi ținea trupul drept, ceea ce nu e puțin, mi-au arătat desfășurătorul, voi fi invitată pe scenă la 16:27, foarte bine, am timp de o cafea înainte, copiii sunt închiși în siguranță în spațiul de joacă, mi-am spus și m-am îndepărtat pentru scurt timp de aglomerarea de voci, culoare, animație și blitzuri.
 
Am primit un microfon deschis în mână și atenționarea să nu vorbesc încă în el, mi-am spus în sinea mea că unora n-ar trebui să le ofere o asemenea tentație, să nu testeze microfonul, dar m-am abținut, în definitiv nici n-a trecut un minut și am fost invitată pe scenă, îmi amintesc că am vorbit tot timpul sub îmbrățișarea lui Felix, mândru de mama lui, am vorbit despre titlul cărții, se pare că ar putea să sperie pe unii titlul meu, eu sper să nu îi sperie, dar să îi incite, despre ce am scris în carte, iar în final le-am declarat celor interesați speranța mea că lectura cărții îi va destinde și le va domoli și alina unele neliniști părintești.
 
După mai mult de trei ore de zbenguială în spațiul de joacă, am știut că urmează clipele de detensionare, le-am anticipat, așa încât am pornit în fugă aproape către parcarea subterană, apoi pasul alert chiar s-a transformat într-o alergătură nebună, însoțită cu urlete, nu exagerez, urletele lui Kiti, care au întors foarte multe capete către noi, însă n-am avut timp să îmi mai fac griji și pentru spectatorii noștri, odată ajunși în mașină, am răsuflat ușurați.

Mulțumesc mult tuturor celor care s-au bucurat alături de noi pentru mine, pentru nemaipomenita încântare de a-ți ține propria carte în mâini!





7 comentarii:

Anonim spunea...

Felicitari pentru carte! Te citesc cu drag si-i ridic virtual statuie pentru rabdare, iubire si putere!

Stanuta, Galati

MihaelaMaria spunea...

Multumesc mult, Stanuta, sarbatori senine sa aveti!

RamonaM spunea...

Felicitari....si multa putere pe mai departe.

Anonim spunea...

Am gasit-o si am si comandat-o. Scrii asa de frumos aici ca nu m-am putut abtine sa o iau. Felicitari! Abia astept sa intru in posesia ei...
Ramona

MihaelaMaria spunea...

Multumesc, Ramona, ma bucur si sper ca vei descoperi in timpul lecturii ei momente de incantare. Craciun fericit sa ai!

Cornelia spunea...

Felicitari Mihaela! se gaseste la Carturesti? Cartea lui Horia am gasit-o acolo.

MihaelaMaria spunea...

Multumesc, Cornelia, nu, cartea se gaseste pe editurafrontiera.ro, se comanda prin posta de acolo. Sper sa-ti placa!