marți, 31 decembrie 2013

Dimineața dinaintea noului an

Chiar dacă se trezește în toiul nopții, pe Kiti o prinde dimineața dormind adânc. Fiindcă poate, e vacanță. Noua ordine a somnului din vacanță este convenabilă, măcar nu trage nimeni de noi cu trezirea forțată. Mă rog, Felix nu are ore speciale de trezire de vacanță, pentru el diminețile încep întotdeauna la aceeași oră, însă cu el am o convenție, nu mă trezește decât după ora șapte, indiferent de problema de la toaletă. Felix a înțeles foarte bine cum stau treburile, fiindcă s-a interesat ce să facă în cazul în care este chiar șapte fix când are nevoie de mine. De fapt, a observat singur că 'după șapte' include neapărat și ora șapte zero zero, întrucât șapte zero zero devine șapte zero unu și mai mult de atât, în timp ce ridică ochii de pe ecranul ceasului, așadar practic șapte zero zero este 'după șapte'. Astăzi a făcut o mică excepție, a venit în dormitor mai repede de șapte, plângându-se că îl atacă o viespe uriașă la el în cameră. Mi-a dat teaca groasă a unei săbii de jucărie, cu care am pornit împreună în camera cu pricina. Insecta uriașă dispăruse între timp, dar eu am încercat să-l liniștesc, fiind sigură că viespea este de fapt o muscă, iar muștele sunt sâcâitoare, e drept, dar inofensive. M-am întors în culcușul cald, unde am mai dormitat ceva, până când i-am întrezărit cu un ochi pe Felix și pe tati, călcând hotărât pe hol, către dormitorul lui Felix, având teaca cu ei. Am ațipit din nou, fără gânduri de compasiune pentru musca rătăcitoare și bâzâitoare. Mai târziu am aflat că n-au prins-o, fiindcă, simplu, dispăruse.
 
Între timp suntem aproape toți treziți, dar până când să fac invitația la micul dejun, am răgazul să fac o mică urare vouă, cititorilor blogului meu, o urare de sănătate și bucurie cu care sper să vină noul an pentru noi toți și La Mulți Ani!

3 comentarii:

Laura spunea...

Cititorii blogului iti multumesc, sa ne vedem sanatosi cu totii! Va imbratisam cu bucuria zilei calde, a carei lumina gri-cenusie este inca un indiciu de iarna. Adica unul printre altele, dar si unul printre ultimele. Oare? Poate va ninge totusi, spre bucuria mai mare a lui Felix, fiind el cel mai mic.

MihaelaMaria spunea...

multumesc, Laura, va imbratisam cu dor si drag pe toti si sa si ninga pana la urma, macar la anu' daca nu azi, hihi, spre deliciul copiilor mici si mari, daca nu, oricum pornim noi mai incolo sa cautam ninsoarea si poate printre fulgi de nea va facem cu mana in drum :). La multi ani!

ps inteleg ca sunteti acasa, la anu ma duc la posta cu cartea

Aurelia spunea...

La mulţi ani!