duminică, 2 decembrie 2012

Calendar de advent, ziua 2

La Gala Persoanelor cu Dizabilități din 27 noiembrie, domnul Cristian Topescu ne-a împărtășit o întâmplare tulburătoare pe care a trăit-o alături de multe alte persoane la un Campionat Mondial Paralympic. Îmi cer scuze pentru anumite detalii uitate (irelevante pentru mesajul transmis). Iată întâmplarea: în timpul unui concurs de atletism un băiat s-a împiedicat pe pista, a căzut și a început să plângă. Toți ceilalți opt concurenți s-au oprit din alergat, s-au întors la colegul lor, l-au mângâiat, s-au interesat de starea baiatului, l-au ajutat și încurajat să se ridice și să își continue alergarea, iar publicul, în picioare, a pornit în aplauze sincere, admirative. Toți cei nouă concurenți au încheiat victorioși cursa impreuna.

Gala Persoanelor cu Dizabilități este un eveniment important organizat de ActiveWatch și Fundația Motivation România, minunat și optimist, revelator și umanizant și, nu în ultimul rând, este o promisiune generoasă pentru acceptare și includere ale persoanelor cu dizabilități în viața societății și în viața noastră, a fiecăruia dintre noi.

2 comentarii:

Anca spunea...

Ce poveste frumoasă. De multe ori mă gândesc că persoanele cu dizabilități sunt mai vii decât noi. Mai oameni sunt, sigur...

MihaelaMaria spunea...

Deseori le lipseste 'abilitatea' de a fi rai